Keresőoptimalizálás


Keresőoptimalizálás

Egy átlagos felhasználó számára a keresőoptimalizálás – vagy az angol elnevezés rövidítéséből származó közkeletű elnevezésével SEO – az internetes jelenlét talán legmisztikusabb eleme.

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a netes jelenléthez nem elég, ha rendelkezünk egy – vagy több – weboldallal. Addig az oldal nem sokat ér, amíg annak nincsenek látogatói, akik potenciális ügyfelekké válhatnak. Hiába van az üzletünknek látványos cégtáblája és pazarul berendezett kirakata, ha az egy mellékutcából nyíló zárt udvarra néz, senki sem fog betérni. A keresőoptimalizálás az az eszköz, amely révén a bejáratunk kikerülhet a főútra.

Mivel a látogatók elsősorban a keresők segítségével találják meg az oldalunkat, beláthatjuk, hogy csak akkor lesznek valóban látogatóink, ha a weboldalunk szerepel a keresők – elsősorban a Google – találati listáján, ráadásul minél előkelőbb helyen. A Google pedig annak köszönheti a vezető szerepét és töretlen sikerét, hogy mindig arra törekedik, hogy a keresett kulcsszavak szerint leghasznosabb ítélt találatokat helyezi az első helyekre. A Google keresője pedig nem más, mint egy számítógépes program, amely ugyan nem érti, de a saját szempontjai szerint értelmezi és rangsorolja az interneten megjelent tartalmakat. A keresőoptimalizálás lényege, hogy oldalunk tartalmát úgy kell kialakítani, hogy az minél jobban megfeleljen a Google szempontjainak.

Az optimalizálás korábbi gyakorlata, sajnos inkább a keresőprogramok „átverésén” alapult, mintsem a tartalmak valós optimalizálásán. Az újabb fejlesztések azonban egyre kifinomultabbak és sokkal kevésbe átverhetők, így a keresőoptimalizálás is átalakult és sokkal inkább a valós tartalmakra koncentrál. Ez tulajdonképpen a mi érdekünket is szolgálja, hiszen a kereső csak addig segít, amíg a látogató eljut az oldalunkra, de csak egy színvonalas tartalom veheti rá, hogy ott is maradjon és ügyfelünkké váljon. Ha nem azt találja amire szüksége van, akkor otthagyja az oldalt és nem látogatja meg ismét.

Ezért a jelenlétünk a neten elsősorban a weboldalunk tartalmán alapul. A keresőoptimalizálás azonban abban lehet a segítségünkre, hogy ezt a tartalmat a Google által is jobban értékelt formában tegyük közzé. Ebben is a segítségére lehetünk. Kérje ajánlatunkat.