Weblapok termékeknek


internet

Termékorientált weboldalak: az új ügyfelek megszerzésének elsődleges eszközei.

Gondolkozzon el azon, hogy ha Ön most vajas pogácsát szeretne venni és ehhez interneten keres információt, a „vajas pogácsa” vagy a „pékség” szót írja-e be a keresőbe. A válasz egyértelmű: ha valakinek egy termékre vagy szolgáltatásra van szüksége, akkor azt fogja keresni a neten és nem az azt előállító vagy forgalmazó céget. A fenti példára visszatérve, a vajaspogacsa.hu weboldal minden bizonnyal sikeresebb lehet, mint a csaladi-pekseg.hu (pedig az utóbbin is megtalálható a vajas pogácsa a Termékek menü Péksütemények almenüjének negyedik pontja alatt).

Amint a fenti példából is kitűnik, a netes jelenlétünk legfontosabb eleme a termékünk jelenléte: ha valaki a mi termékünket találja meg és megfelelő információkat kap arról, tetszetős formában, akkor nagy eséllyel azt fogja választani. Ez az általunk képviselt jelenléti elv alapja: a vevőnek a termékre van szüksége, így a termék jelenlétén keresztül juthat el az azt kínáló céghez. Ennek a leghatékonyabb eszköze, ha a terméknek egy saját weboldallal biztosítjuk a jelenlétet a neten. Ez a termék weblapja, amelyik közvetlenül a terméket és nem az azt előállító vállalkozást népszerűsíti. Bár első pillantásra riasztónak tűnhet, hogy egy-egy külön weboldalt készítsünk az egyes termékeknek, termékcsaládoknak, egy ilyen tematikus oldalt sokkal könnyebb hatékonyan, a keresőkre optimalizáltan fenntartani.

A termék weblapja általában egy egyszerű és hatékony oldal, amely egy kiemelt termék, termékcsoport vagy szolgáltatás főbb jellemzőit tartalmazza és elsődleges célja hogy megfogja a látogatót, akit minden bizonnyal azért terelt ide a kereső mert erre vagy ilyen termékre volt kíváncsi, megadja a részére a kívánt információkat és – természetesen – vásárlásra ösztönözze.

Mivel egy ilyen oldal csak egy szűk körre koncentrál, könnyebben elérhetjük, hogy abban a témában a legrelevánsabb tartalmat biztosítja és így könnyen előkelő helyre kerülhet a keresők találati listájában. Ezzel a módszerrel elérhetjük, hogy a termékünk, és annak révén a vállalkozásunk valóban jelen legyen a neten. Kérje ajánlatunkat!